Asus ROG GX551- review

Compania Asus a mai lansat in acest un model ci anume Asus ROG Zephyrus Duo care este unul dintre cele mai puternice si capabile laptopuri pentru jocuri de pana acum, dar este un model foarte scump. Cu toate acestea, compania a pregatit si un alt model de laptopuri pentru jocuri si este vorba despre Asus ROG GX551, fiind dotat cu unele dintre cele mai puternice procesoare, dar are si un alt doilea ecran mai mic care se afla sub cel principal. Cu toate acestea, este un model scump, costa 3.499 de lire sterline. Avand un pret foarte mare, nu este dedicat tuturor persoanelor, ci acelor persoane care isi doresc cea mai buna experienta de gaming, dar si pentru creatorii de continut. Pentru a afla mai multe detalii despre acest laptop, ramai cu ochii pe descrierea urmatoare.

Ecranul mic se numeste ScreenPad si este tactil de 14 inci si are o rezolutie mare de 3840 x 1110 pixeli. Cand se deschide laptopul, se deschide automat si acest ecran mai mic. Acest ecran este condus de o aplicatie, anume Screen Xpert, astfel ca acesta se conectare la software-ul ecranului principal si se poate folosi pentru chat, browsere sau alte controale. Ecranul principal este de 15,6 inci, are o rezolutie 4K, o rata de actualizare de 120 Hz cu AMD FreeSync. 

Laptopul este dotat cu un procesor AMD Ryzen 9 cu 8 nuclee, alaturi de grafica Nvidia RTX 3080, o memorie RAM de 32 GB si un spatiu de stocare de 1 TB. Toate aceste componente excelente ofera performante excelente, se descurca perfect in foarte multe activitati, la foarte multe categorii de jocuri, chiar si la cele mai complexe si intense.

Laptopul este din aluminiu, contructia este una robusta, dar este destul de greu si gros, ceea ce inseamna ca nu este un laptop usor de transportat. Are 3 porturi USB 3.2, uul USB-C, o iesire HDMI, o mufa audio, u slot pentru card de memorie si accepta Wi-Fi 6.

Pentru ca sub ecranul principal se afla cel secundar, tastatura nu mai are un loc pentru inchieietura mainii, nu mai are tastatura numerica, iar sagetile sunt mai inghesuite. Pana cand te vei obisnui cu ea va dura o vreme. Cu toate acestea, pentru jucatori nu este cea mai buna tastatura pentru ca tastele sunt inghestuite, in timp ce ei prefera tastele mari. Lipsa locului pentru incheietura mainii nu este atat de usor de trecut cu vederea. Si trackpad-ul este mic si inghesuit, ceea ce te va face sa iti doresti un mouse.

Prin urmare, laptopul Asus ROG GX551 este unul foarte bun, foarte puternic, cu tehnologii inovative, rezolutie 4K, dar este un laptop foarte scump, nu este dedicat pentru oricine si iar cei care il vor cumpara poate ca vor avea nevoie de o alta tastatura si un mouse.