Ce inseamna un telefon reconditionat?

Atunci cand vrei sa iti cumperi un telefon nou, dar ai anumite cerinte, sa fie dotat cu cele mai noi functii, cu cele mai noi tehnologii, sa aiba cea mai buna durata de viata a bateriei, cea mai buna camera, ei bine, un telefon care sa se incadreze in aceste cerinte nu va fi nici pe departe unul ieftin. Iphone 11 Pro Max este un telefon care se incadreaza, dar are un pret urias de aproximativ 6.200 de lei. Dar multe persoane care isi doresc un telefon pe care nu si-l permit, prefera sa isi cumpere un telefon mai accesibil, dar nu vor sa ia in considerare varianta de a-l cumpara reconditionat, putand sa beneficieze de o reducere de aproape 200-300 de lei. Se evita aceasta varianta pentru ca exista o teama ca vor primi un telefon spart sau nefunctional, ceea ce inseamna ca ar trebui sa cheltuiasca o alta suma de bani pe reparatii. Dar acest lucru nu este posibil. Daca faci parte din categoria acelor persoane care se feresc sa cumpere un telefon reconditionat pentru faptul ca au acea idee eronata despre ceea ce ar inseamna el, te invit sa urmaresti randurile de mai jos pentru a te lamuri ce presupune acest tip de telefon. 

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, un tehnician sau un angajat, are responsabilitatea de a verifica functionalitatea lotului respectiv, dar acest lucru este posibil doar daca se va desface un telefon si se va testa. Daca telefonul acela prezinta chiar si cea mai mica problema, indiferent de tipul ei, intregul lot de telefoane se va trimite inapoi, inclusiv cel testat. Dar, daca totul este in regula, restul telefoanelor se vor expune la vanzare cu pretul stabilit, cel initial, iar telefonul care a fost testat se va expune la vanzare cu o reducere de aproximativ 200-300 de lei, doar pentru simplul fapt ca a fost testat. Asa ca, daca gasesti reconditionat, un Iphone 6S, de exemplu, nu trebuie sa iti fie frica sa il cumperi pentru ca nu va fi nici stricat si nici spart, astfel incat sa fie nevoie de o schimbare a display-ului la Iphone 6S. Daca telefonul ar fi fost spart, lotul s-ar fi trimis inapoi, inclusiv telefonul testat. Un telefon reconditionat inseamna doar un telefon testat pret de cateva minute, nu inseamna ca este spart sau stricat.

Pentru a concluziona, un telefon reconditionat inseamna un telefon care a fost testat profesional, apoi curatat profesional de catre un tehnician, pentru ca a fost totul in regula, s-a expus la vanzare cu o reducere de 200-300 de lei fata de pretul celorlalte telefoane nedesfacute si netestate. Telefonul reconditionat este un telefon testat, nu spart sau stricat.