Fitbit Sense- review

Fitbit Sense are o serie de functii utile pentru antrenamentele de fitness, dar si pentru a oferi detalii despre sanatatea ta, precum nivelul de stres, nivelul de oxigen din sange, temperatura, urmarirea somnului si ECG. Ceasul poate sa fie folosit atat pe post de simplu smartwatch, dar si pe post de tracker de fitness. Daca te intereseaza acest ceas si vrei sa afli mai multe informatii despre Fitbit Sense, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Ceasul are un design asemanator cu Versa. Ecranul este tactil si are un buton lateral, dar nu iese in afara, nu este fizic, dar atunci cand il vei atinge ceasul va vibra. Cu ajutorul acestui buton se poate declansa Alexa sau se poate incepe un antrenament. Este mai confortabil, iar somnul cu el nu este o problema. Acum curelele se pot schimba mult mai usor. Fibit Sense are un procesor mai puternic decat Versa 2, doar ca uneori pot sa apara cateva intarzieri in deschiderea unor aplicatii. 

Fitbit Sense are ECG incorporat ceea ce inseamna ca poate sa detecteze probleme cardiace, ale fibrilatiei arteriale, dar nu poate detecta atacurile de cord. Ceasul mai poate sa detecteze nivelul de stres. Pentru a masura nivelul de stres, este necesara amplasarea palmii deasupra ceasului, iar acest proces dureaza in jur de 2 minute. Ceasul mai poate sa masoare somnul si daca rezultatele sunt mai slabe, ceasul poate oferi sfaturi. Poate sa masoare nivelul de oxigen din sange. Trebuie sa selectezi acest aspect inainte de culcare, iar la 45 de minute dupa trezire vei avea rezultatele. 

Cand a fost lansat primul Fitbit nu exista GPS la el, dar pe acest nou Fitbit Sense este, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa iti iei telefonul cu tine la alergari sau plimbari unde nu sti locurile. 

Ecranul ceasului este mai luminos decat al Versa si a modelului anterior de Fitbit, ceea ce il face mai usor de privit sub razele soarelui si pe deasupra este si confortabil. 

Durata de viata a bateriei este destul de buna, cu afisajul mereu pornit si cu cate 2 antrenamente de 30 de minute, masurarea stresului si a somnului, poate sa reziste pana la 2 zile. Daca afisajul se va stinge, durata de viata a bateriei ar creste cu pana la 4- 5 zile. Antrenamentele in aer liber afecteaza mai mult durata de viata a bateriei. 

Ceasul este compatibil atat cu IOS, cat si cu Android, are un microfon si un difuzor, ceea ce inseamna ca poti prelua apelurile telefonice daca nu ai telefonul la indemana. 

Acestea fiind spuse, Fitbit Sense este un ceas inteligent foarte bun cu o serie de functii de sanatate si de fitness si ofera o experienta foarte buna, doar ca durata de viata a bateriei nu este chiar atat de buna.