Verificarea sanatatii bateriei la Iphone, Mac si Apple Watch

Apple a faucet ca bateriile de la Iphone-urile mai vechi sa nu mai fie atat de bune. Dar dupa ce a fost prinsa compania, a explicat ca daca bateria telefoanelor se degradeaza, compania va imbunatati performantele fara ca telefoanele sa se opreasca brusc sau sa aiba alte probleme. Dupa aceasta intamplarea, Apple a adaugat functia de sanatate a bateriei care ilustreaza cat de buna sau cat de slaba este bateria. Aceasta functie a fost adaugata si la MacOS Big Sur si la Apple Watch. Daca nu sti cum poti sa verifici starea de sanatate a bateriei, in randurile de mai jos voi explica toti pasii atat la Iphone, Mac, cat si la Apple Watch. 

Pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a afla starea de sanatate a Iphone-ului tau nu sunt dificili. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa deschizi aplicatia Setari. Dupa aceea trebuie sa derulezi in jos si apoi sa selectezi Baterie. Apoi, atinge Sanatatea bateriei, iar aici vei gasi un raport detaliat a starii de sanatate a bateriei, cat si sugestii de masuri pentru imbunatatirea bateriei. Daca se va detecta faptul ca ai nevoie de o noua baterie, software-ul care incetineste performanta va porni. 

Pentru a functiona aplicatia la Apple Watch, trebuie mai intai sa instalezi WatchOS 7. Dupa aceea trebuie sa intri in Setari, apoi sa derulezi in jos pana cand apare pictograma cu Baterie si sa atingi Sanatatea bateriei. Apoi se va afisa un procent care arata sanatatea bateriei, dar si sfaturi cu privire la imbunatatirea acesteia. 

Compania a introdus o funtie de verificare a bateriei la Mac, atunci cand a lansat MacOS 10.15.5 in aprilie. Odata cu MacOS Big Sur aduce noi instrumente si functii. Acum se pot vedea aplicatiile utilizate in ultimele 24 de ore sau chiar in ultimele 10 zile. Pentru a verifica starea de sanatate a bateriei trebie sa deschizi Preferinte, fie apesi pe logo-ul Apple, fie din bara de meniu, in partea de sus a ecranului sau din meniul Aplicatii. Dupa aceea, trebuie sa apesi pe Baterie. Acum iti va aparea un grafic cu privire la utilizarea  bateriei tale. Daca vrei sa vezi starea de sanatate a bateriei trebuie sa apesi pe Preferinte sistem- Economisire energie, apoi trebuie sa apesi pe butonul Sanatate. Aici poti vedea stare de sanatate a bateriei si optiunea de gestionarea a sanatatii. 

Pentru a prelungi durata de viata a bateriei este recomandat sa pornesti functia de Incarcare optimizata a bateriei. 

Acestea fiind spuse, daca nu stiai cum poti sa verifici stare de sanatate a Iphone-ului, Mac-ului sau Apple Watch-ului tau, am descris toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgi. Nu doar ca vei vedea stare de sanatate, dar vor aparea si sugestii de remediere.