Emily Weiss este fondatoare si CEO-ul Glossier si totul a pornit de la o simpla intrebare pe care ea si-a pus-o “Cum sa faci un brand de haine pe care oamenii sa le cumpere?”. A cautat mult timp diferite haine si se intreba daca ea ar putea puloverul respectiv sau bluza respectiva. Intr-o zi se afla intr-o sala de sedinte si a studiat toata elemente din aceea sala si de acolo i-au venit cateva idei.
Dupa ce a lansat ea Into the Glossier a observat ca lumea folosea machiajul si imbracamintea ca un mijloc de exprimare. Nu voiau sfaturi de la un expert care sa ii spuna cum se poarta bluza sau rochia aceea, voiau ei sa isi creeze propriul stil, sa incerce diferite combinatii pana cand ajungeau la unul care le placea.
Cand Instagramul a ajuns o retea de socializare atat de utilizata si de indragita, Emily nu a vrut sa foloseasca platforma pentru a se promova, ci a decis ca este timpul sa porneasca totul de la zero si sa faca o schimbare semnificativa. Dupa ce a strans suma de initiere de 2 milioane de dolari a lansat Glossier in 2014 care avea creme hidratante pentru fata, balsam de buze si altele. Acum compania are peste 200 de angajati si peste 3 milioane de clienti fideli. Pomada de sprancene Boy Brow a devenit produsul preferat al clientilor si mai sunt si altele. In 2018 a spus ca vindea cate un produs Boy Bown la fiecare 32 de secunde.
Cand compania a anuntat ca se vor lansa si noul hanorac roz pal cu numele Glossier pe el in 2019, 10.000 de persoane au anuntat ca vor sa il cumpere.
Daca vei intra vreodata in magazin, vei observa ca peretii, tablourile, chiar si salopetele angajatilor au culoarea roz pal. Fiecare produs este asezat cu grija la locul sau si exista la fiecare cate un tester.
Glossier se axeaza mai mult pe vanzarea online, asa ca in offline nu se concentreaza asa de mult pe vanzari, ci pe crearea unei experiente memorabile. Nu exista casa de marcat in magazin, trebuie sa vorbesti cu un asistent care va prelua comanda prin intermediul iPad-ului si o vei primi intr-o punga roz.
O parte a brandului Glossier este simplitatea. Pana in ianuarie 2020 avea 36 de produse diferite pentru piele, machiaje si parfumuri. Weiss spune ca nu exista asa multe produse, pentru ca se concentreaza mai mult pe calitate decat pe cantitate. Daca alte branduri ofera zeci de rimeluri, Glossier ofera doar unul care este foarte bun.
Acestea fiind spuse, Emily Weiss a devenit miliardara punandu-si cateva intrebari si cautand frecvent lucruri, se inspira din diferite ornamente, care a dus la lansarea brandului renumit Glossier.
Cum a devenit Emily Weiss miliardara?
