Disney Plus este mult mai popular decat ai putea crede. In ce fel se compara cu Netflix?

Spuneam intr-un articol precedent faptul ca Disney Plus esuase, intrucat a avut parte de o lansare mai nefasta. Cu alte cuvinte, dificultatile pe care utilizatorii le-au intampinat au fost destul de mari pentru a starni un feedback negativ in momentul in care s-a lansat pe piata aplicatia de streaming care isi doreste sa concureze cu Netflix. Ei bine, acum situatia este mult mai diferita fata de cum era atunci, in special de cand cei de la Disney au reusit sa-si rezolve problemele. Disney Plus s-a lansat in noiembrie anul trecut doar in Statele Unite si Canada, in mod oficial. Acesta urmeaza sa se extinda ulterior, intrucat va debuta la 24 martie si in tari ca: Marea Britanie, Irlanda, Franta, Germania, Italia, Spania, Austria si Elvetia. Pana atunci, insa, Disney Plus se poate lauda deja cu un numar fabulos de 26.5 milioane de abonati. Deci da, in nici 3 luni de la lansarea serviciului, 26.5 de milioane de oameni platesc pentru serviciul de streaming al celor de la Disney. Putem spune chiar ca e o situatie cat se poate de neasteptata. Aceste rezultate, insa, au fost confirmate chiar in declaratia rezultatelor financiare a celor de la Disney. Unde serviciul de streaming a avut o contributie destul de importanta in ceea ce priveste veniturile companiei. 

Cresterea rapida a Disney Plus nu face decat sa ofere un plus de competitivitate atunci cand vorbim despre zona de TV streaming. 2019 a fost anul in care s-a declansat fenomenul numit “Streaming Wars” (tr. razboaiele in domeniul streaming); adica o multime de companii au inceput sa faca investitii majore pentru a dezvolta o platforme de streaming care sa poata sa concureze cu Netflix. Si se pare ca Disney Plus este una dintre acele platforme ce are o sansa reala sa depaseasca Netflix in viitor, avand in vedere cresterea pe care a inregistrat-o in ultimul timp. 

Numarul total de abonati al Disney Plus, dincolo de granitele SUA, este de 28,6 milioane de abonati. Ca o comparatie, ne putem raporta la cifrele celor de la Netflix. Cel mai popular serviciu de streaming video de pe mapamond are 61 de milioane de abonati in Statele Unite si un total de 167 de milioane de abonati la nivel global. Ei bine, Disney Plus in nici 3 luni de zile a reusit sa ajunga la aproape jumatate din numarul de abonati pe care ii are Netflix in State. Ceea ce poate inseamna faptul ca Disney Plus s-ar putea dovedi cel mai mare pericol in calea Netflix pentru suprematie in domeniul streaming dintre toate platformele lansate recent. Desi, din nou, nici macar Amazon Prime cu o vechime la fel de mare ca Netflix in domeniu, nu a reusit decat sa fie pe locul 2 la acest capitol. 

In orice caz, va fi interesant sa vedem masura in care Disney Plus va concura cu Netflix atunci cand se va lansa in mai multe teritorii, insa majoritatea europenilor (in afara de cei din tarile enumerate mai sus, plus Belgia, tarile nordice si Portugalia in vara) vor mai avea de asteptat pana sa se poata abona la platforma de streaming a companiei americane.