Facebook detalieaza modul in care are acces la locatia ta pe iOS

In timp ce cei de la Apple se pregatesc de a-si lansa noua varianta a sistemului de operarel iOS 13 la sfarsitul acestei luni, cei de la Facebook au decis sa descrie modul in care iOS 13 si nou-lansatul Android 10 afecteaza accesul la datele locatiei tale si modul in care iti poti  vizualiza si gestiona locatia. Evident, nu poti avea incredere in informatii oferite de cei de la Facebook, avand in vedere bunavointa pe care au afisat-o pentru confidentialitatea datelor utilizatorilor sai, dar sa vedem ce au de spus in privinta acestui lucru. Chit ca s-ar putea sa fie doar o manevra pentru a ataca in mod subtil Google si Apple, doua companii cu care se afla intr-o continua competitie. Intr-o maniera extrem de toxica pentru clienti. Sau pentru a le apara pentru simplul motiv ca au aceleasi practici. 

In fine. Cea mai noua versiune de Android, numita Android 10, oferă oamenilor o mai mare vizibilitate si control asupra aplicațiilor atunci cand aplicatiile respective pot accesa locatia exacta a dispozitivului lor, in timp ce noua versiune de iOS, numita iOS 13, va trimite oamenilor mementouri despre ce aplicatii le pot accesa informtaiile precise despre locatie. cand nu folosesc o aplicație si ori de cate ori utilizatorul respectiv a accesat fiecare aplicatie.

Daca te decizi sa iti actualizezi telefonul la Android 10, vei avea optiunea de a permite aplicatiilor individuale de a-ti accesa locatia precisa, fie in timp ce utilizezi aplicatia respectiva, fie atunci cand nu esti logat la aceasta. 

“Pentru a rezolva aceasta problema, Facebook va respecta in continuare setarile dvs. cele mai restrictive. De exemplu, daca setarea locatiei dispozitivului dvs. este setata pe„ tot timpul “, dar in setarea dvs. de fundal Facebook este oprit, nu va vom colecta informatii precise despre locatie atunci cand nu utilizați aplicatia Facebook “, a declarat Paul McDonald, director de inginerie al retelei de sociale in legatura cu abordarea pe care o va avea reteaua in privinta platforma de localizare, intr-o declaratie emisa in cadrul zilei de luni. „De asemenea, vom incepe sa eliminam treptat setarea locatiei de fundal Facebook pe Android 10, amintindu-le oamenilor sa verifice setarile locatiei dispozitivului lor pentru a se asigura ca ceea ce au ales este potrivit pentru acestia”, a adăugat el.

Evident, este un mod al celor de la Facebook de a incerca sa-si repare imaginea distrusa de multimea de scandaluri in privinta confidentialitatii. In urma amenzii-record de 5 miliarde de dolari, reteaua sociala depune eforturi mai vizibile pentru a-si recladi reputatia pe care a avut-o la un moment dat, insa subiectul inca e suficient de fierbinte, in ciuda lamuririi cazului respectiv prin aplicarea acestei pedepse. Si evident, un atac subtil impotriva Apple si Google, pe care le acuza, indirect, ca faciliteaza colectarea de date de catre aplicatii terte prin intermediul sistemului lor de operare. Genial. 

Cei de la Facebook au tinut sa explice si faptul ca inainte de lansarea iOS 13, acesta va „continua sa faciliteze” posibilitatea utilizatorilor sa isi controleze setarile de locatie.