Vodafone ar putea avea informatii despre crima din Caracal

Pana acum, in cazul din Caracal, s-a vorbit despre o multime de lucruri. S-a dat in vileag conversatia dintre Alexandra, una dintre cele doua fete violate si omorate de catre Gheorghe Dinca, si un gabor prost din Caracal, care i-a spus fetei sa mai astepte ca vine el dupa ea, in timp ce biata fata striga acolo sa vina repede, ca era legata cu sarma ghimpata in curte si cel mai probabil deja violata. Apoi faza cu echipajele de politie care inconjurau pasnic locuinta omului, fara sa intre. Asta dupa ce le luasera ore inregi sa acceseze o amarata de aplicatie de localizare. Bravo, c**e, sunteti cei mai tari politisti din toata Europa. Si apoi, ce, sa va mai mirati ca sunt pline cladirile de graffiti-uri pe care scrie mare “M**e Garda”. Vi se prezinta cadouri verbale sau scrise de fiecare data cand treceti pragul a ceea ce inseamna bun simt. Sau simt civic, sau simt al datoriei. Oricum majoritatea sunteti niste nesimtiti.  

In fine. Pana acum s-au vorbit vrute si nevrute despre cazul asta, insa nu se vehiculase pana acum numele unei companii din telecom. Asta pana in momentul de fata. Vodafone e primul nume vehiculat, iar procurorii ar vrea de la operator sa afle exact ce convorbiri au fost in perioada în care ar fi fost făcute crimele. Pentru ca, aparent, cazul ar fi mai complex. Gheorghe Dinca nu ar fi fost doar un taran psihopat singur si obsedat de sex. Nu. Dinca ar fi fost un peste, implicat intr-o retea cu trafic de persoane. Urma sa obtina el bani vanzandu-le pe cele doua fete la alti pesti, dupa ce le proba el primul. Scenariul asta pentru a alimenta teoriile celor care inca sustin ca cele doua fete ar fi in viata de fapt. 

In orice caz, pe 30 iulie, procurorii ar fi solicitat celor de la Vodafone date despre toate convorbirile telefonice din perioada in care au avut loc evenimentele de la Caracal. Informatiile nu sunt oficiale, ci sunt obtinute de la anumite surse judiciare si au aparut intr-un raport publicat de catre cei de la Mediafax. De asemenea, se pare ca procurorii Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) au cerut pe 31 iulie de la DIICOT Craiova dosarele crimelor din Caracal in copie certificata.  

Evident, informatiile pe care un operator ca Vodafone le-ar putea oferi pentru a ajuta in acest caz sunt legate mai degraba de numerele apelate, durata apelurilor si locatia unde se aflau interlocutorii atunci cand conversau. Iar acestea sunt detalii importante pentru a se determina atat natura crimei, cat si misterul cadavrelor, iar daca cele doua fete mai sunt in viata (daca ar fi sa dam curs conspirationistilor) daca acestea au fost sau nu racolate intr-o retea de proxenetism. Si dat fiind ca procurorii au apelat la investigatii tocmai de la Vodafone, inseamna ca unul dintre numerele de telefon implicate in acest caz e din reteaua respectiva. Printr-o lege promulgata de presedintele Iohannis, se pot cere genul asta de date in cazuri penale.