Apple ar putea renunta la problematica tastatura de la MacBook

Aparent, cei de la Apple s-au saturat de controversata sa tastatura MacBook butterfly switch. Este de asteptat ca cei de la compania americana sa renunte la acest mecanism in favoarea unui nou design pentru a revigora design-ul modelelor MacBook Air, in cursul acestui an, a declarat analistul Apple, Ming-Chi Kuo. Apple a lansat designul tastaturii fluture incepand cu revolutia calculatoarelor in 2015. Acest redesign a fost o parte a efortului de a face notebook-urile mai subtiri si mai usoare fata de modelele lansate in trecut. Insa, utilizatorii s-au plans de taste lipicioase, precum si de scrisori care scriu în dublu exemplar sau nu scriu deloc.

Noua tastatura va fi bazata pe comutatoare scissor, ca si pana la introducerea noului comutator. De asemenea, va oferi o mai buna calitate si durabilitate, dar si facand tastatul mai facil, spune Kuo într-un raport obtinut de MacRumors. Noul design va contine fibre de sticla pentru a intari tastele. De asemenea, este de asteptat ca noul MacBook Pro sa obtina un nou switch pentru noua tastatura, insa aceasta schimbare nu se va produce pana in 2020, a spus Kuo. Acest butterfly switch a inlocuit mecanismul tradițional “scissors” sub fiecare cheie si era menit sa fie mai stabil, receptiv si confortabil. Aproape imediat, insa, utilizatorii s-au plans de cat de greu de manevrat era noua tastatura si au sustinut ca aceasta poate fii usor distrusa la contactul cu praful.

In luna martie, Apple si-a cerut, intr-un final, scuze utilizatorilor pentru aceste probleme, iar reprezentantii companiei au sustinut ca sunt “constienti de faptul ca un numar mic de utilizatori au probleme cu tastatura butterfly, generatia a treia”. Un numar mic de utilizatori? DIn cate am vazut, erau o gramada de oameni care au cumparat cele mai recente MacBook-uri plangandu-se pe Reddit sau Twitter si pe forumuri de tehnologie ca tastatura butterfly switch de la cele mai recente modele de laptop ale companiei americane sunt absolut incomode pentru degete, greu de utilizat si au o rezistenta mica la praf, presiune si alti factori. Sau poate am observat eu gresit si era un numar destul de mare de utilizatori? Am sa ma mai uit odata, doar ca sa fiu sigur.

Compania a initiat un program de inlocuire a tastaturii MacBook, care a acoperit MacBookurile lansate in perioada 2015-2017, iar, in mai, a extins acest program pentru intreaga gama de MacBook, inclusiv pentru noul MacBook Pro. Este o masura pe care, sustin unii, compania americana trebuia s-o ia, mai devreme sau mai tarziu. Astfel, izbucnisera cel putin trei procese de actiune formulate impotriva Apple pentru utilizarea acestui butterfly switch. Numarul putea creste in orice moment, si se pare ca, in sfarsit, sefii companiei din Copertino s-au saturat de numarul de plangeri si procese intentate de utilizatorii nemultumiti si au decis sa revina la acel scissor switch initial. In fond, de cand cu MacBook-urile, comutatorul fluture este, probabil, cel mai mare esec al Apple din domeniul sau initial – laptop-urile si calculatoarele. Excludem vanzarile slabe pentru iPhone.