Amazon lanseaza un serviciu de muzica pentru dispozitivele Alexa

Amazon a lansat, joi, un nou serviciu de muzica pentru dispozitivele sale Alexa, care sunt gratuite. Serviciul, disponibil in Statele Unite incepand de astazi, va oferi acces la listele de redare ale Amazon Music si la mii de posturi radio. Este special adaptata pentru clientii care dețin dispozitive cu functii Alexa, dar nu sunt membri Prime sau abonati la Amazon Music Unlimited. Serviciul de primire al Amazon, care costa 119 dolari americani (adica in jur de 503 lei noi) pe an, si include accesul la o biblioteca cu peste 2 milioane de melodii si mii de posturi si liste de redare. Amazon Music Unlimited, care incepe de la 8 dolari (34 de lei) pe lună, ofera peste 50 de milioane de melodii. De aceea, este o initiativa excelenta din partea celor de la Amazon faptul ca au lucrat la un serviciu gratuit pentru a pune la dispozitie utilizatorilor Alexa acelasi numar de milioane de melodii. Asta intrucat unii utilizatori nu isi pot permite sa-si faca un cont Prime sau se aboneze la Amazon Music Unlimited, acestia avand acum posibilitatea de a-si crea bibloteca muzicala fara a plati pentru ea.

Cu muzica fiind una dintre principalele motive pentru care smartphone-urile sunt atat de utilizate de catre clientii companiilor de tech, cum ar fi dispozitivele Echo alimentate de Alexa. Astfel, este un lucru garantat din start faptul ca Amazon va oferi mai multe modalitati utilizatorilor sai, printre care si proprietarii Echo, acces la aceasta bibloteca de melodii a serviciului Alexa. Este si o strategie de a atrage clienti, in cele din urma, pentru ca, dupa ce utilizatorii devin nemultumiti de biblioteca muzicala limitata disponibila pe acest serviciu gratuit, Amazon ar putea sa-i convingă pe unii dintre ei sa treaca la un serviciu platit, cum ar fi Prime sau Music Unlimited. Prin urmare, cei de la Amazon s-au gandit bine atunci cand au dezvoltat acest serviciu, avand posibilitatea de a atrage clienti prin faptul ca ofera utilizatorilor care nu sunt abonati Prime / Music Unlimited sau proprietari Echo, dar folosesc serviciul Alexa al companiei, posibilitatea de a accesa o bibloteca muzicala suficient de limitata.

Alexa lucreaza deja cu o varietate de alte servicii gratuite si plătite, inclusiv Spotify, Pandora si Apple Music. Pentru a utiliza noul serviciu, clienții non-Prime pot sa creeze o statie bazata pe un cantec, artist, epoca sau gen, spunand comenzi cum ar fi: “Alexa, incarca muzica anilor 80” sau “Alexa, incarca in lista de redare melodii din cultura pop”. Google a lansat, joi, un serviciu similar pentru dispozitivele inteligente Google Home, permitand utilizatorilor sa acceseze gratuit un anumit continut de muzica de pe YouTube. Noul serviciu, insa, are o mica problema, ca orice alta aplicatie gratuita pe care o gasesti pe Google Play sau App Store. Si anume, faptul ca are reclame. Desigur, e un lucru normal avand in vedere faptul ca este un serviciu gratuit pentru utilizatori care il vor folosi oricand vor in limita biblotecii muzicale puse la dispozitie de catre cei de la Amazon, care trebuie sa obtina ceva profit de pe urma acestui serviciu. Si de unde profit daca nu din sponsorizare? Insa, nu devine mai putin enervant.