PewDiePie isi recunoaste infrangerea in fata celor de la T-Series

Gamerul si vloggerul PewDiePie si-a pierdut locul ca si canalul de YouTube cu cei mai multi abonati. Pentru o zi, el se afla pe locul al doilea, in spatele canalului indian T-Series. T-Series este canalul casei de discuri indiene cu acelasi nume, iar continutul canalului este, in mare parte, legate de trailere sau teasere pentru filme de filme Bollywood si videoclipuri muzicale, in timp ce PewDiePie posteaza comentarii despre jocuri video, parodii, sketch-uri, vlog-uri si alt continut de acest fel. Duminica, vloggerul suedez a postat un video in care ii felicita pe cei de la T-Series pentru victoria acestora, in mod ironic. Mai degraba, ia peste picior canalul indian. “A fost nevoie de o entitate corporatista masiva cu fiecare cantec din Bollywood”, canta in clip, referindu-se la infrangerea sa.

Luni dimineata, T-Series a avut cu aproximativ 15.500 de abonati mai mult in comparatie cu PewDiePie, care are peste 92 de milioane de abonati. Cu toate acestea, pana dupa-amiaza, PewDiePie s-a intors pe locul 1, cu 34.400 de abonati in plus fata de T-Series.

Rivalitatea dintre cele doua canale de YouTube se desfasoara de peste un an de zile, fapt datorat cresterii T-Series drept cel mai vizionat si al doilea cel mai mare canal din punct de vedere al abnonatilor, la inceputul anului trecut. O multime de celebritati de la Bollywood, precum Salman Khan, Varun Dhawan, Arjun Kapoor și John Abraham, dar si unii dintre cei mai cunoscuti vloggeri din India, ca Jus Reign, Tatva K, Asif Bantaye, Techno Omkar si CarryMinati, s-au alaturat bataliei online dintre PewDiePie si casa de discuri indiana, exprimându-si sprijinul pentru T-Series si invitandu-si fanii sa se aboneze la canalul acestora.

Conflictul dintre cele doua canale a ajuns la punctul culminant in octombrie anul trecut, atunci cand PewDiePie a inregistrat si postat un diss track la adresa celor de la T-Series, numit “Bitch Lasagna”. In melodia respectiva, vloggerul suedez arunca insulte la adresa  continutului video al canalului, face trimiteri catre stereotipurile societatii indiene contemporane si pune sub semnul intrebării legitimitatea numarului de abonati ai canalului casei de discuri, acuzand compania de utilizarea “sub bots” pentru a obtine abonati falsi. In conflictul cu T-Series, PewDiePie se bucura de sprijinul mai multor vloggeri celebri in toata lumea, precum MrBeast, Markiplier, Jacksepticeye, Alfred Deyes si Logan Paul, care au postat videoclipuri in care isi exprima sprijinul pentru PewDiePie, pe numele sau real Felix Kjellberg. Cu toate acestea, lucrurile pe care controversatul vlogger le-a spus in diss track-ul sau si tacticile pe care le adopta, incurajandu-si abonatii (majoritatea dintre acestia cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani) sa intre pe videoclipurile canalului pentru a posta comentarii ofensive la adresa casei de discuri nu face decat sa-i alimenteze imaginea rasista. Astfel, PewDiePie se afla intr-un nou conflict etnic, de data aceasta impotriva indienilor, dupa ce videoclipul in care injura evreii in gluma pentru a testa o aplicatie a starnit controverse in intreaga lume. Cu toate acestea, vloggerul suedez se mentine pe primul loc in YouTube.